ConSensor

Wim Stenfert Kroese is de oprichter en eigenaar van ConSensor dat een unieke sensor op de markt heeft gebracht voor de betonbouwsector. INFOSTART heeft hem onlangs geholpen om zijn specifieke markt nog beter in kaart te brengen. 

Kun je kort uitleggen wat jullie product is en welke voordelen het biedt?

De ConSensor-technologie is de droom van elke betonbouwer: op elk moment van de dag, waar je ook bent, heb je inzicht in alle aspecten van het uithardingsproces van het beton. Dit biedt veel technische en economische voordelen. Onze apparatuur is erg praktisch en flexibel en daardoor overal toepasbaar.

Op welke markt(en) richt ConSensor zich?

ConSensor werkt in veel landen samen met betonleveranciers, die onze apparatuur gebruiken om ijklijnen te maken voor de sterkteontwikkeling van het beton voor hun klanten. Vervolgens verhuren ze de apparatuur aan de klanten zodat die de sterkteontwikkeling van het beton op de bouwplaats kunnen monitoren. Dat is een extra service en meteen ook een verdienmodel voor de betonleverancier. Daarnaast behoren veel aannemers en gespecialiseerde betonbouwbedrijven tot onze klanten. 

Welke vraag heb je bij INFOSTART neergelegd?

Ik heb INFOSTART gevraagd om de Nederlandse markt van betonbouwers in kaart te brengen. Met de focus op de bedrijven die wat grotere projecten uitvoeren, bijvoorbeeld civiele infrastructuur projecten zoals bruggen, viaducten en tunnels, en hoogbouw projecten. In deze verkenning lag daarnaast de nadruk op bedrijven die op locatie beton verwerken. De prefab betonsector is een andere markt waar wij een speciaal product voor gaan ontwikkelen, die zullen we in een latere fase in kaart brengen.

Hoe was het resultaat en voldeed het aan je verwachtingen?

Onderhand kennen we de sector wel vrij goed, maar het resultaat van Infostart was boven verwachting. Een lijst van tientallen bedrijven die bij ons nog niet in beeld waren. Handig is ook dat je niet alleen een naam en website adres krijgt, maar ook nog de nodige extra gegevens waarmee je gemakkelijk kan selecteren wie je wel en wie je niet wilt benaderen.

Zou je INFOSTART aanbevelen aan anderen?

Ja, zeker. Ik dacht eerst dat het een tijdrovende klus zou zijn om alle informatie uit te zoeken en te sorteren, maar Infostart heeft gegevens van meerdere databases en websites gecombineerd en had de informatie daardoor snel en efficiĆ«nt netjes op een rijtje.